În primele trei etape, s-a schimbat de tot atâtea ori liderul, iar în partea de jos a clasamentului, drumul de la retrogradare la barajul de Conference League e extrem de scurt
FCSB e noul lider al Superligii, al treilea în tot atâtea etape de play-off. Nici Universitatea Craiova nu a reușit să își păstreze prima poziția mai mult de o săptămână, într-o luptă pentru titlu care pare tot mai mult o afacere în trei. Iar în play-out, continuă seria negativă a lui Sepsi, crește îngrijorarea la Farul, iar Unirea Slobozia a ajuns pe ultimul loc.
Să aruncăm o privire pe ceea ce s-a întâmplat în runda care tocmai s-a încheiat.

PLAY-OFF
În primele trei etape, s-a schimbat de tot atâtea ori liderul, iar în partea de jos a clasamentului, drumul de la retrogradare la barajul de Conference League e extrem de scurt
FCSB e noul lider al Superligii, al treilea în tot atâtea etape de play-off. Nici Universitatea Craiova nu a reușit să își păstreze prima poziția mai mult de o săptămână, într-o luptă pentru titlu care pare tot mai mult o afacere în trei. Iar în play-out, continuă seria negativă a lui Sepsi, crește îngrijorarea la Farul, iar Unirea Slobozia a ajuns pe ultimul loc.
Să aruncăm o privire pe ceea ce s-a întâmplat în runda care tocmai s-a încheiat.

PLAY-OFF
FCSB 1-0 Universitatea Cluj
Pe Arena Națională a venit trupa lui Sabău, iar FCSB a avut de muncă, învingând în cele din urmă cu un penalty acordat pentru o lovitură fără intensitate foarte mare la nivelul feței, probabil acoperită de regulament. Însă clujenii se vor simți nedreptățiți, după ce au rezistat bine din punct de vedere defensiv. Meciul se îndrepta spre un 0-0, dar, până la urmă, FCSB a luat toate cele trei puncte.
JUCĂTORI CHEIE
David Miculescu (FCSB) - A marcat golul câștigător, din penalty, și devine tot mai mult un om decisiv, după ce, în meciul cu Dinamo, a reușit să egaleze. Pare că începe să-și pună amprenta pe victoriile campioanei, o altă față a unui jucător considerat un transfer ratat până acum un an.
Andrei Artean (Universitatea Cluj) - A jucat fundaș central și a reușit să câștige multe dueluri în dauna lui Bîrligea. Alegerea a fost corectă din partea lui Sabău, surprinzătoare, dar prestația sa nu a fost suficientă pentru un rezultat pozitiv.
Rapid București 1-0 Dinamo București
Derby destul de anost, mai ales în a doua repriză, atunci când Rapid a făcut pasul în spate în mod permanent și Dinamo a atacat prea steril. Problemele de sănătate par să scoată în evidență minusuri în lotul echipei lui Kopic, care are de reglat și de confruntat o serie de trei meciuri fără punct luat în play-off.
JUCĂTORI CHEIE
Răzvan Onea (Rapid București) - Căpitanul giuleștenilor a fost peste tot. Centrare fantastică la golul decisiv, apogeul unui meci în care l-a dominat pe Pop în duelul unu la unu. A jucat cu inima și a fost peste nivelul echipei, trăgându-i pe colegii săi după el în multe momente din punct de vedere al efortului.
Cătălin Cîrjan (Dinamo București) - Un meci fără multe reușite pentru Cîrjan, dar a fost singurul dinamovist cu atitudine, penetrant, bătăios. A încercat multe acțiuni și, mai ales în repriza a doua, a fost protagonistul fazelor periculoase cărora le-a dictat ritmul.
CFR Cluj 2-0 Universitatea Craiova
Un CFR ca în zilele bune a scos Craiova din Cupă în timpul săptămânii și apoi a dat o lecție de pragmatism în Superliga, doar patru zile mai târziu. Două goluri înscrise în prima repriză și apoi o conservare a rezultatului în stilul deja făcut celebru de Dan Petrescu. Oltenii își mai estompează din speranțele pentru titlu, dar rămân la doar 3 puncte de FCSB, următoarea adversară a băieților lui Mirel Rădoi.
JUCĂTORI CHEIE
Meriton Korenica (CFR Cluj) - Gol și assist, deși a jucat din nou pe altă poziție, în dreapta atacului, în bandă. Deja se întrevede un lider al echipei în plan ofensiv la Cluj, iar cota de piață cu siguranță va exploda după un sezon în care am descoperit un nou potențial star al Superligii.
Vladimir Screciu (Universitatea Craiova) - Liderul de la centrul terenului, a fost dominant în aer și în dueluri fizice, de multe ori a reușit să câștige luptele cu Emerllahu și Djokovic, însă a fost flancat de Houri și Anzor, jucători sub cei ai ardelenilor din punct de vedere fizic.

PLAY-OUT
Oțelul Galați 1-0 Poli Iași
Un Poli de nerecunoscut, care, după ce a învins 4-0 pe UTA, a cedat la Galați în fața Oțelului, care ajunge la a doua victorie consecutivă. Tănasă a decis meciul cu un gol cu capul, iar succesul gazdelor nu a fost vreodată în pericol.
JUCĂTORI CHEIE
Răzvan Tănasă (Oțelul Galați) - Foarte activ, l-a chinuit pe Guilherme tot meciul și a lovit și bara cu o execuție excelentă. Poate fi un punct de construcție bun într-o echipă fără staruri, dar care pare foarte muncitoare sub comanda lui Balint.
Rareș Ispas (Poli Iași) - Sacrificiu și dăruire pentru fundașul stânga român, care și-a salvat echipa de două ori cu intervențiile sale în careu și a centrat decisiv la singura șansă mare a echipei sale.
Petrolul Ploiești 2-1 Sepsi OSK
Dorinel încă nu reușește să obțină primul punct cu Sepsi, deși echipa lui a avut parte de 30 minute în 11 contra 10, după eliminarea lui Sergiu Hanca. Jucătorii de atac ai covăsnenilor par să nu mai fie atât de conectați și concentrați la miza jocurilor după ratarea play-off-ului.
JUCĂTORI CHEIE
Raul Bălbărău (Petrolul Ploiești) - A jucat bine în prima repriză, dar a ajuns la un alt nivel când a fost asaltat de Sepsi după eliminarea lui Hanca, reușind 7 parade, dintre care 6 la șuturi din interiorul careului.
Dimitri Oberlin (Sepsi OSK) - O pasă decisivă pentru El Sawy și o prestație care l-a pus pe Ricardinho în dificultate de foarte multe ori. Travaliul și viteza explozivă îl fac un jucător foarte bun pentru acest nivel, care în multe meciuri filtrează toate fazele periculoase ofensive din joc.
UTA Arad 1-0 FC Botoșani
Un penalty ratat și un altul care a fost înscris cu puțin noroc în minutul 90, ambele pentru gazde. Botoșani a arătat mai blazată decât ne obișnuise în aceste meciuri și nu a mai putut executa acel pressing intens care încurcă orice echipă.
JUCĂTORI CHEIE
Florent Poulolo (UTA Arad) - Chică-Roșă a fost o umbră a jucătorului foarte util din acest sezon pentru moldoveni, iar asta i s-a datorat în mare măsură lui Poulolo, care a dominat duelurile defensive și aeriene.
Giannis Anestis (FC Botoșani) - Același erou care a fost aproape să scoată două penalty-uri într-un singur meci și ar fi fost punctul grecului, dacă echipa reușea să ducă un meci slab ofensiv la capăt fără să primească gol.
FC Hermannstadt 0-2 Gloria Buzău
Credeam că am scăpat de meciurile de fotbal în ninsoare, dar vremea ne-a mai dat o ultimă lecție și a ținut cu oaspeții, care au jucat curajos și au forțat două greșeli de portar ale lui Căbuz, provocate și de condițiile precare.
JUCĂTORI CHEIE
Tiago Goncalves (FC Hermannstadt) - Are un travaliu enorm, centrează extrem de des și o face foarte bine, făcând ambele faze la un nivel mai mult decât acceptabil pentru o echipă care are nevoie de astfel de fundași laterali.
Kevin Brobbey (Gloria Buzău) - Încă o dublă în deplasare. Este posibil să fie transferul sezonului pentru Gloria și un factor decisiv într-o eventuală salvare de la retrogradare, fiind vârful care atacă foarte bine careul.
Farul Constanța 1-1 Unirea Slobozia
Ce se întămplă cu Farul? De la victoria cu Dinamo, de la București, parcă a fost turnat plumb în ghetele jucătorilor și un nou episod ciudat s-a petrecut la Ovidiu, unde Slobozia a dominat a doua parte a jocului și putea pleca cu toate punctele, cu mai mult noroc.
JUCĂTORI CHEIE
Narek Grigoryan (Farul Constanța) - Armeanul a înscris golul Farului și este al doilea marcator al echipei în acest sezon cu 6 goluri, după Denis Alibec, dar cu șanse să-l ajungă dacă-și menține forma bună.
Andrei Dorobanțu (Unirea Slobozia) - A întâlnit alt ”under”, pe Băsceanu, și l-a dominat în multe momente. E un fundaș matur din punct de vedere defensiv, chiar dacă încă este un jucător care are nevoie de meciuri în picioare la seniori.