Am avut parte de meciuri spectaculoase, câteva surprize plăcute și abia așteptăm să treacă pauza de meciuri internaționale, pentru a continua punctul culminant al sezonului, care pare să fie cel puțin la fel de imprevizibil și echilibrat ca primele 30 etape!
PLAY-OFF
Am avut parte de meciuri spectaculoase, câteva surprize plăcute și abia așteptăm să treacă pauza de meciuri internaționale, pentru a continua punctul culminant al sezonului, care pare să fie cel puțin la fel de imprevizibil și echilibrat ca primele 30 etape!
PLAY-OFF
Universitatea Craiova 3-0 Universitatea Cluj
În ciuda unui joc relativ echilibrat până la golul doi, Universitatea Cluj a primit o lecție dură în primul meci în play-off din istoria clubului. Pe ”Ion Oblemenco”, Craiova a reușit să se desprindă și să nu scape meciul din mână, apăsând pedala de accelerație și dând un prim semn că lupta pentru primele locuri e mai mult decât posibilă.
JUCĂTORI CHEIE
Alexandru Mitriță (Universitatea Craiova) - A oferit două assist-uri spre colegi și a confirmat că rămâne același jucător greu de oprit, care destabilizează complet orice structură defensivă. Va fi piesa principală în drumul echipei sale spre lupta la primele locuri.
Issouf Macalou (Universitatea Cluj) - Debut pentru fostul fotbalist din eșalonul al treilea francez, care a arătat o dezinvoltură și o pozitivitate ieșite din norma echipei. Pare exact piesa lipsă din flancuri, jucător de profil bun unu la unu cu adversarul și tehnică foarte bună.
CFR Cluj 3-1 Dinamo București
Fără decarul lor, Cătălin Cîrjan, dinamoviștii nu au reușit să plece cu puncte din Gruia. Două faze de calitate au stabilit scorul la pauză, iar alb-roșiii puteau reveni în meci, dacă nu venea hențul lui Homawoo, care a tranșat complet partida în favoarea gazdelor. Greșeli individuale pentru o echipă aflată la prima experiență de play-off după 8 ani, împotriva unui club cu mare istoric acolo în ultimele sezoane.
JUCĂTORI CHEIE
Simao Rocha (CFR Cluj) - Travaliu, tehnică, efort și potență pe ambele faze pentru fundașul lateral portughez. Un călcâi decisiv la primul gol, prin care l-a servit pe Louis excelent. A acoperit toată jumătatea dreaptă de teren în ambele părți. Un jucător de mare calitate.
Kennedy Boateng (Dinamo București) - Dinamo și-a găsit un fundaș pe care se poate baza indiferent de jocul general al echipei. Pare că niciodată nu se coboară la nivelul rezultatului, ci își face jocul propriu și rămâne un pilon puternic, un exemplu.
FCSB 3-3 Rapid București
Meciul sezonului s-a disputat pe Arena Națională, iar seceta de goluri din ultimele două partide între cele două echipe bucureștene a fost compensată generos. Am avut 6 goluri, schimbări dramatice pe tabelă, cartonaș roșu și un Rapid care, deși a avut momente în care a fost surclasată, s-a ridicat la nivelul adversarei prin fazele fixe și atacurile rapide.
JUCĂTORI CHEIE
Daniel Bîrligea (FCSB) - Intrarea lentă și treptată în ritm după accidentare e pentru alți jucători, fiindcă Bîrli-Gol a revenit direct cu primul gol al meciului și o pasă care l-a lăsat pe Cisotti în poziție simplă de finalizare. Atacantul lui FCSB este în formă înainte de un play-off foarte disputat.
Denis Ciobotariu (Rapid București) - Când a fost nevoie de el pe plan defensiv, a livrat. În plan ofensiv, s-a înălțat de două ori peste apărătorii înalți ai FCSB-ului și a marcat o dublă care aproape a smuls victoria pentru un Rapid în inferioritate numerică. Această convocare la Națională este binemeritată pentru Ciobi.
PLAY-OUT
Petrolul Ploiești 0-2 FC Botoșani
Meci care i-a fost fatal lui Adrian Mutu, cel care s-a despărțit de ploieșteni de comun acord. Totuși, FC Botoșani menține un ritm extraordinar de la venirea lui Leo Grozavu și dă senzația că se îndreaptă spre salvarea de la retrogradare. Moldovenii nu vor avea probleme dacă vor continua cu acest pressing avansat și intens, care încurcă orice echipă.
JUCĂTORI CHEIE
Yohan Roche (Petrolul Ploiești) - 9 din 11 dueluri aeriene și două din două dueluri la sol câștigate pentru fundașul central care l-a suplinit pe Paul Papp în acest meci. Din păcate, o prestație foarte slabă a echipei a făcut ca performanța lui solidă defensiv să nu aibă impact pe tabelă.
Zoran Mitrov (FC Botoșani) - Echipele de play-off din Superligă vor ține un ochi îndreptat spre Mitrov, care e în forma carierei. Are un volum de șuturi mare, acțiuni ofensive periculoase și destabilizează apărările adverse constant. A reușit gol și assist, fiind cel mai bun de pe teren.
Farul Constanța 0-0 Poli Iași
Miriuță continuă să strângă puncte pentru o echipă care părea că se îndreaptă spre retrogradarea directă până la venirea lui. A reușit să strângă bine rândurile și să-i motiveze pe jucători. De partea cealaltă, pare un sezon ratat al Farului, care mai poate fi salvat printr-o formă bună spre final fie în campionat, fie în Cupă, care să îi aducă o șansă la un tur european.
JUCĂTORI CHEIE
Ionuț Larie (Farul Constanța) - Experimentatul căpitan al Farului a avut un meci bun, profitând de ritmul mai lent al meciului și având intervenții decisive în mai multe rânduri. Este trecut de prima tinerețe, însă mai poate avea astfel de meciuri cu echipe care utilizează mingi lungi și dueluri aeriene mai des.
Jesus Fernandez (Poli Iași) - Probabil cel mai constant portar din play-out, a fost constant tot sezonul și poate avea un argument că este cel mai bun jucător al ieșenilor. Poziționare, reflexe, ieșiri pe centrări, este un portar complet și care va fi motivul principal dacă Poli se va salva.
FC Hermannstadt 1-1 Unirea Slobozia
Slobozia nu încheie seria fără victorie, dar este un rezultat foarte bun pe care l-a obținut într-o deplasare grea. Hermannstadt nu a putut să țină de avantajul minim, deși a dominat meciul până să înscrie pentru 1-0, dar Unirea i-a ținut în șah pe sibieni până la final. Poate fi un punct de cotitură pentru o echipă blazată și demoralizată și material pentru Mihalcea să redreseze corabia.
JUCĂTORI CHEIE
Sergiu Balaure (FC Hermannstadt) - Flancul cu Neguț a funcționat și a dat bătăi de cap Unirii Slobozia. A fost foarte activ tot meciul și se descurcă foarte bine într-un rol nou pentru el, gândit de Măldărășanu la jumătatea sezonului, mijlocaș lateral în 3-5-2.
Ovidiu Perianu (Unirea Slobozia) - Execuție de autor la golul egalizator, de la 20 metri, probabil reușita cea mai frumoasă a primei etape. A adus un punct echipei nu doar prin gol, dar i-a ținut pe Murgia și Ivanov destul de cuminți tot meciul.
UTA Arad 2-0 Oțelul Galați
UTA se impune fără probleme pe teren propriu și ia o gură de aer în lupta din play-out. Totuși, Oțelul a arătat prea lipsită de competitivitate și spirit de luptă, nereușind să preia inițiativa nici după pauză, deși nu mai avea nimic de pierdut. Lipsa de calitate ofensivă își spune cuvântul, iar Burcă are o misiune grea până la final.
JUCĂTORI CHEIE
Marinos Tzionis (UTA Arad) - A ratat incredibil în prima repriză, la 0-0, însă s-a revanșat cu un gol frumos și activitate bună între linii. Poate fi înlocuitorul lui Fabry, dar este prea devreme să ne pronunțăm, fiindcă mai sunt multe meciuri de jucat.
Samy Bourard (Oțelul Galați) - Cum niciun titular nu a jucat extraordinar, belgianul de pe bancă ia titlul de jucător cheie. Pentru a reuși să lege mai mult ofensiv, nu ar trebui să mai lipsească din primul 11, fiindcă este clar că Oțelul are nevoie de un jucător pozitiv, care să încerce poarta și pasele filtrante.
Sepsi OSK 1-2 Gloria Buzău
Debut fericit pentru Ilie Stan, iar Gloria reușește să dea lovitura în mod surprinzător, chiar în casa echipei din Df. Gheorghe. După meci, clubul covăsnean a anunțat despărțirea de Valentin Suciu și Dorinel Munteanu va prelua echipa mai devreme, posibil chiar din această săptămână.
JUCĂTORI CHEIE
Mihajlo Neskovic (Sepsi OSK) - A câștigat toate duelurile fizice la centrul terenului și a dictat ritmul ofensiv al echipei, chiar dacă nu s-a remarcat cu gol sau pasă decisivă. El Sawy și Coman nu s-au ridicat la nivelul sârbului.
Kevin Brobbey (Gloria Buzău) - Revenit în România din Arabia Saudită, poate fi factorul decisiv în salvarea Gloriei de la retrogradare. Dublă în meci, practic a câștigat meciul și punctele prin contribuția sa.