Cu trei etape rămase de disputat, FCSB are 7 puncte în fruntea clasamentului, iar o victorie în runda următoare, cu Universitatea Cluj, ar consfinți câștigarea titlului. Roș-albaștrii rămân singurii neînvinși dincolo de sezonul regular, având și cel mai bun atac din play-off/play-out: 14 goluri marcate.
Lupta pentru Europa, cu trei echipe în trei puncte, și cea pentru evitarea retrogradării promit să fie responsabile cu dramatismul în ultimele etape ale campionatului.
PLAY-OFF
Cu trei etape rămase de disputat, FCSB are 7 puncte în fruntea clasamentului, iar o victorie în runda următoare, cu Universitatea Cluj, ar consfinți câștigarea titlului. Roș-albaștrii rămân singurii neînvinși dincolo de sezonul regular, având și cel mai bun atac din play-off/play-out: 14 goluri marcate.
Lupta pentru Europa, cu trei echipe în trei puncte, și cea pentru evitarea retrogradării promit să fie responsabile cu dramatismul în ultimele etape ale campionatului.
PLAY-OFF
Universitatea Craiova 1-2 Rapid București
Craiova a deraiat complet în lupta pentru titlu, chiar în cel mai important punct al sezonului, nereușind să obțină vreun punct în ultimele două confruntări. Rapid a jucat reactiv, a profitat de o eroare uriașă a lui Laurențiu Popescu și a plecat din Bănie cu toate punctele, urcând astfel pe locul 5 în clasamentul Superligii. Un rezultat care încheie definitiv asaltul oltenilor spre locul 1.
JUCĂTORI CHEIE
Vladimir Screciu (Universitatea Craiova) - A dominat centrul terenului în duelurile fizice și a stopat multe tranziții rapide ale adversarilor, în momentul în care meciul s-a deschis și a început să se dispute pe contre.
Kader Keita (Rapid București) - O achiziție foarte inspirată, care a trecut pe sub radar în această iarnă, a fost trecerea lui Keita de la CFR la Rapid, acolo unde se bucură de încredere din partea lui Șumudică și reușește să fie un mijlocaș box-to-box cu travaliu bun.
CFR Cluj 1-0 Universitatea Cluj
CFR a jucat o repriză de fotbal ofensiv și apoi a fost dominată tactic și în posesie de Universitatea Cluj, care însă nu a reușit să creeze nimic în ultima treime. Elevii lui Sabău au fost prea sterili pentru a egala pe tabelă. Un succes care a păstrat, măcar pentru două zile, speranțele la titlu în Gruia. Totuși, alb-vișiniii nu vor încheia sezonul fără victorie în fața rivalei locale, contra căreia pierduseră în precedentele trei dueluri directe.
JUCĂTORI CHEIE
Leo Bolgado (CFR Cluj) - 8 din 8 dueluri aeriene câștigate pentru sud-americanul lui CFR. Thiam și Blănuță nu au reușit absolut nimic în careul advers, fiind mereu dominați la centrări. La cornerele echipei lui Dan Petrescu, a fost cel mai periculos om al gazdelor.
Iulian Cristea (Universitatea Cluj) - Louis Munteanu este un adversar foarte greu, însă a reușit să-l țină destul de tăcut, în afara fazei de gol în care nu-l avea pe el în marcaj. Alături de Masoero, formează un cuplu foarte solid pentru posibilitățile Universității Cluj.
FCSB 3-1 Dinamo București
Dinamo nu a putut opri drumul spre titlu al lui FCSB. O primă repriză extraordinară a gazdelor a tranșat practic meciul, roș-albaștrii reușind trei goluri în doar 15 minute. În a doua parte, campioana a lăsat motoarele la turație mai mică și și-a conservat energia pentru meciul decisiv de săptămâna viitoare, care poate face totul oficial pentru trupa lui Charalambous.
JUCĂTORI CHEIE
Juri Cisotti (FCSB) - Italianul e în forma carierei și a intrat ca o mănușă în efectivul lui FCSB, făcându-ne să ne întrebăm cum va arăta echipa cu el și Olaru în același timp pe teren. Două pase de gol de senzație, într-un meci în care a alergat practic tot meciul.
Cătălin Cîrjan (Dinamo București) - Dinamo nu poate învinge o echipă precum FCSB doar cu un ”motor” la centrul terenului. În lipsa lui Gnahore și a lui Olsen, a încercat să care mingea prin toată apărarea adversă, însă nu a avut deloc opțiuni printre colegi.
PLAY-OUT
Poli Iași 0-0 Sepsi OSK
Gluma se îngroașă pentru Sepsi, care se vede în situația de a se îndrepta spre o ultimă etapă de foc la Clinceni, în care să joace cu salvarea pe masă împotriva Sloboziei. Covăsnenii au doar două puncte obținute din 7 meciuri în play-out. Poli e sigură de evitarea retrogradării directe și aproape sigură de faptul că nu va juca baraj.
JUCĂTORI CHEIE
Rareș Ispas (Poli Iași) - 8 din 9 dueluri câștigate și 3 pase cheie, un meci complet pentru lateralul român antrenat de Miriuță. L-a închis excelent pe El Sawy și a contribuit la ambele faze la fel de eficient.
Matej Simic (Sepsi OSK) - Foarte activ defensiv, împotriva unui adversar greu în albanezul Skuka, pe care a reușit să-l domine pe tot parcursul meciului. Pare să fi stabilizat defensiva alături de Ninaj, pentru o echipă care avea probleme în acel compartiment.
FC Botoșani 1-1 Unirea Slobozia
Dramă în Moldova, acolo unde Unirea părea să fi dat lovitura, însă băieții lui Mihalcea au rezistat doar 4 minute sub asaltul gazdelor și Chică-Roșă a egalat. Un penalty în minutul 90+4 putea decide meciul, dar Ongenda a ratat și a păstrat rezultatul de egalitate. Emoțiile continuă pentru FC Botoșani, iar Unirea Slobozia trebuie să învingă în aceste două meciuri rămase.
JUCĂTORI CHEIE
Adrian Chică-Roșă (FC Botoșani) - Cel mai activ jucător al gazdelor, a tras de trei ori spre poartă și a marcat cu o execuție foarte frumoasă din unghi, după o preluare inspirată. A pus mari probleme fundașilor adverși pe tot parcursul meciului.
Stefan Krell (Unirea Slobozia) - 10 parade și un penalty apărat la ultima fază a meciului, meci impecabil pentru portarul austriac dintre buturile Sloboziei. Dacă ialomițenii se vor salva, contribuția lui va fi imensă.
Farul Constanța 1-0 Gloria Buzău
Farul leagă două victorii și trimite Gloria în mod oficial în liga a doua. Ilie Stan a aliniat un prim 11 format doar din jucători români, trimițând vestiarului și clubului un mesaj, însă buzoienii vor lua parte, din nou, în competiția din eșalonul secund din sezonul viitor.
JUCĂTORI CHEIE
Cristian Ganea (Farul Constanța) - Trecut inter stânga în acest meci, a avut 9 din 11 pase lungi completate și două pase cheie. A reușit să facă bine ambele faze și să contribuie decisiv la victorie prin travaliu.
Grigore Turda (Gloria Buzău) - Evoluție slabă a colectivului buzoian, însă Alibec nu prea a mișcat în front în fața lui Turda, cel din urmă reușind să-l țină la respect timp de 90 minute. Din păcate pentru oaspeți, nu a fost suficient.
Oțelul Galați 1-2 FC Hermannstadt
Hermannstadt a pus capăt seriei perfecte a lui Balint la Oțelul, grație a două atacuri rapide, marcă înregistrată pentru Măldărășanu și sibienii lui, care trec pe prima poziție în play-out cu două etape înainte de final. Obiectiv aproape îndeplinit pentru o echipă care a scos rezultate mari în a doua parte a sezonului.
JUCĂTORI CHEIE
Frederic Maciel (Oțelul Galați) - De pe partea lui au venit toate problemele puse oaspeților, a completat 5 driblinguri și 5 centrări, fiind cel mai activ jucător de atac pentru o echipă care joacă într-un ritm foarte bun din punct de vedere ofensiv.
Cătălin Căbuz (FC Hermannstadt) - 10 parade și siguranță totală în poartă după al doilea gol, când a reușit să scoată niște mingi foarte grele, deși a fost lipsit de vizibilitate și pus în dificultate foarte des de valurile ofensive adverse.
UTA Arad 2-0 Petrolul Ploiești
UTA trece peste linia de baraj și o lasă pe Botoșani acolo pentru moment, reușind o victorie fără mari emoții în dauna Petrolului Ploiești. Lupta la retrogradare devine extrem de încinsă și poate fi chiar dramatică în ultimele etape, în condițiile în care echipele dintre locurile 4 și 7 sunt foarte apropiate. Doar două puncte le desparte pentru moment.
JUCĂTORI CHEIE
Florent Poulolo (UTA Arad) - Gol și prestație perfectă din punct de vedere defensiv pentru jucătorul african al lui Rednic. A câștigat 7 din 7 dueluri fizice și aeriene, l-a redus la tăcere pe Irobiso pe toată perioada partidei și a și înscris.
Tidiane Keita (Petrolul Ploiești) - Singurul remarcat într-o performanță destul de ștearsă a echipei lui Topal, însă francezul de la centrul terenului mereu dă tot ce are ca efort defensiv și produce multe recuperări pentru echipă.